Isnin, 31 Mei 2010

hujan yang turun lebih indah bila di kampung..

sebenarnya aku baru pulang dari kampung tadi di tuaran. oh ya tuaran ni lebih kurang setengah jam jugak la dari kota kinabalu. sebenarnya aku pulang tadi sebab pacik mali(adik mama) buat kenduri kesyukuran arini jadi kami pon pulang la sana tadi.

pemandangan dari beranda rumah nenek aku. memandangkan rumah yaya' (nenek aku la tu)
atas bukit jadi pemandangan dia ni macam ni la. dan yang tanah sikit2 kelihatan tu la laluan dari pintu pagar ke rumah yaya' . dan yang istimewanya pagi2 akan ada kabus sebab agak dekat dengan gunung kinabalu ;)

sebenarnya da lama kami tidak kumpul reramai macam ni . maklumlah masing2 kerja kan. jadi memang susah mau kumpul ramai2..kak atin pon semakin berisi sejak berbadan dua kebelakangan ni dan bertambah ayu..harap2 dia sentiasa sihat la memandangkan abang mie jauh di KL.

lepak2 sana arini tidak lama la sebab jalan mau pi kampung yaya' tu bengkang bengkok jadi bila malam agak bahaya sikit kalau mahu lalu. jadi jam6 jak kami pon pulang memandangkan hujan start suda renyai2 dan cuaca pon suda gelap.

jadi sekarang aku di rumah masih di hantui keboringan aku..adakah aku akan terus menghadap facebook tu jak?? yang penting sok aku mau blogwalking puas2..sekarang ni mahu rehat jak dulu..penat driving lam hujan lebat tadi..assalammualaikum...


7 doakan nina naik pangkat :):

SD berkata...

owh...sabahan.....x pernah g lagi....bulan depan pun g sarawak jer.....

Baca entri aku pasal contest mister potato

fazilzura berkata...

time ujan ler paling besh .. damaiiii jek

** salam kenalan

nina berkata...

SD : sarawak pon besh la sebab study kat sana..lalala..banyak benda bleh pegi dan shopping ;)

fazilzura : a'ah bila hujan mesti rasa damai kan..salam perkenalan..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

nak ikut p kg kO !

embun d tengah malam berkata...

bila la aku nk g sabah ni

embun d tengah malam berkata...

:)

nina berkata...

lolly : meh la datang sabah yangg jom jalan2..hihi..

apeez: ala, berapa kupang je nak mai sabah ni..jom la.