Ahad, 2 Mei 2010

hooperz memang best.

haha..arini aku buat gempak sket buat entri dua sekaligus (ayat perasan da start la plak)..haha..arini hidup aku memang extremely best sampai aku tak bleh komen apa da memang besh la babe.

aku bangun pagi jak (dengan mood yang sangat malas okeh sebab aku kena bekerja) aku excited sket la sebab ntah kenapa. kemudian aku pon ready2 la. masa on da way pegi sekolah tu aku gelabah juga kejap sebab sepanjang perjalanan tu kawasan kilang jak. takut dalam hati nda payah cakap la.walaupun baru dua minit time tu tapi aku memang takutlah. bila nampak bumbung sekolah tu jak aku memang lega. urm sekolah ni jemput kami sempena ulangtahun ke 1o penubuhannya sebab itulah kami datang.

sampai jak di sekolah tu aku jadi staf pertama yang sampai la. dorang yang lain belum sampai lagi. jadi aku tengok acara perasmian kejap. lepas perasmian tu macam biasalah. sama jak macam sekolah kamu dulu. mesti ada persembahan kan. dan apa yang buat aku bangga dan sengih2 panjang sebab budak2 ni perform dikir barat. aku bukan apa. sebab kami bukan berasal dari negeri dikir barat ni jadi bila dorang ada usaha mau buat mesti la aku support kan. hehe..ni la gambar bebudak tu..dorang combine dikir barat dan ada tarian sket2 tapi aku paling suka tengok budak baju purple yang berdiri ni.hihi..

lepas dorang buat persembahan tu kumpulan ritz la plak nyanyi. seriously aku memang tak kenal pon kumpulan nasyid ni. mungkin artis tempatan. takpa mula dari bawah kan.

ni la kumpulan nasyid ritz..eh aku tak sure spelling nama kumpulan ni macam mana..sorry ek abang2 kalau silap.

tengah aku berpanas2 tu ntah macam mana aku terfikir mau jenguk gate sekolah dan aku nampak la staf2 yang lain sampai dan kami pon mula mengemas. agak kelam kabut juga la sebab kami nda ramai jadi memang sibuk la. tengah kami sibuk2 tu ada pertandingan karaoke. bilik tempat kami untuk derma darah tu sebenarnya sebelah pentas utama jadi memang kami boleh tengok la pertandingan bintang kecil tu (no wonderlah setiap tahun ada jak budak sabah yang join af..isk..).
dalam banyak2 budak tu aku sempat amek gambar budak ni jak sebab time ni tiada suda donor. urm dia nyanyi lagu high school musical kalo tidak silap..urm kecik2 da pandai pakai mekap..aku segan pula pasal nda pandai pakai mekap..haha..itu belum cukup excited lagi. ntah macam mana bila aku lepak ngan puteri di bilik sebelah tiba2 ada pengumuman cabutan bertuah. dan yang lucu plus paniknya bila nombor yang kena panggil tu puteri punya nombor yang ada di tangan aku (aku pon tak tahu kenapa puteri takmau cabutan bertuah dia tu). haha..time tu aku memang rasa blank dan terus lah kunu naik pentas sambil dok pikir betul ka number tu. dan yang lawaknya puteri setia juga ikut di belakang aku. haha..turun jak dari pentas rupa2 nya semua staf pon da sedar apa yang berlaku dan sister maria kecewa nda sempat ambil gambar (dia memang suka ambil gambar). memang kenangan manis betul la.

puteri ni anak nurse yang kerja kat unit derma darah sama2 aku dan ni la hadiah cabutan bertuah yang dia dapat..raket badminton ~

tapi itu belum cukup hepi lagi. tiba2 aku tengok handphone ada sms ni.."na, jam berapa ko blek?-mama-" rupa2 nya mama mau bawa jalan. mula2 plan mau pegi bandar kemudian plan punya plan mau tengolk wayang la plak. aku okey jak la lebih2 kak c-la belanja. dan mama memang excited mau tengok hooperz.

aku apa lagi ambil dorang mama dan jalan la pi tengok. orang punyalah ramai tengok wayang arini sampai kami terpaksa jalan di menyelit2 jak ni di celah orang. iisk.

sempat posing ngan barang2 IKEA sebelum tengok wayang. aku gambar tepi2 jak nanti ada lak yang boring. belikan aku kerusi ni weh. haha..

eh kembali kepada tajuk di atas. hooperz memang best dan lawak. mula2 aku risau juga wayang ni kot2 macam boring ka apa benda tapi memang lawak la hooperz. semua ada dalam ni. suka, duk, sedih, benci. aku pon risau juga tadi kot2 aku menangis dalam panggung tu sebab dia memang menyentuh perasaan jugak la. dan yang penting aku dan penonton lain gelak reramai tengok cerita ni. memang lucu la. dan aku rasa mau tengok lagi.

kalau mau bagi rating untuk hooperz ni dari 5 bintang aku bagi dia 4 BINTANG. haha. memang nda rugi la tengok. pasni aku fikir sapa lagi yang aku mau bawa tengok ni balik. oh ya, aku da macam teruja betul mau makan popcorn GSC tu tau..oh men. aku boleh kasi abes 2 large popcorn..huhu.

sebelum aku lupa..lately ni aku obses la pula mau membeli baju kerja ~ aisehmen..memang excited. adakah aku telah menjadi wanita yang gemar shopping?? oh tidak !!!!! aku pon tidak faham kenapa aku suka betul amu shopping baju kebelakangan ni.isk...dan semua baju itu untuk bekerja..

p/s: harusnya cikgu aku bangga bila tengok entri aku ni. panjang sampai entah apa2..patutlah A time spm hahaha :)

3 doakan nina naik pangkat :):

embun d tengah malam berkata...

tak tgk pun lagi hopperz..hehehe..iron man dah tgk..best

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Ko nak bg aku jelessssssssssssssssssssssss kan ?

hooperssssssssssssss

nina berkata...

apeez : best ek? aku pon nak tgk jugak la..aritu ramai giler yg tgk ironman smpi soldout ticket..huhu..

lolly: haha yangg..xpa pas exam u pon bleh tgk puas2..