Jumaat, 12 Mac 2010

macam mana perkawenan idaman korang??

haha..aku macam tak boleh blah jak la dengan tajuk entri aku kali ni..adoi terasa macam sengal sungguh lak rasa. cerita dia macam ni, tadi kak c-la ada meeting. jadi, lepas hantar dia pergi meeting tu aku pon tunggu la sebab lepas tu dia mau pegi sekolah tempat dia mengajar tu blek (my sis tak ada lesen gik..hihi..).

jadi bila aku sudah hantar dia balik pegi sekolah tu kan aku pon malas la mahu pulang since cuma tinggal dalam 2 jam lagi sebelum sesi persekolah tamat. aku pon bila suda malas ni dok termenung lah di parking kereta tu bawah pokok dengan tingkap yang terbuka dan radio hotfm yang terpasang (nak jugak bagitau..ngehhh). ntah macam mana aku boleh la plak ternampak satu billboard ni ada la sorang awek cun ngan lelaki pegang tangan dengan tulisan sebesar-besar alam jak aku rasa "yes, i do"...ya, faham suda apa yang aku nampak tu? ala, aku nampak iklan untuk ambik gambar studio la.

time tu tiba2 aku terfikir la bila lelaki tu melamar perempuan tu tuk kawen then perempuan tu blushing2 sambil jawab yes i do..haha..sungguh romantik..

tiba-tiba la kunun hati aku brdetik macam mana la kunun perkahwinan aku nanti ar..haha..kebetulan time tu lagu anuar zain "ketulusan hati" yang aku dengar jadi memang la feeling jiwang tu sungguh tinggi (harap-harap la teda yang nampak aku termenung sambil sengih sorang-sorang tadi)..haha..

aku rasa kalau aku buat wedding nanti simple jak mungkin ala2 garden tapi nilai romantik yang kuat la memandangkan aku kan jiwa romantik..ayat perasan yang sungguh slamber la juga kan..haha..dengan bunga2 yang banyak bertaburan..iringan gamelan since nurul dan azie da belajar gamelan sekarang..mesti best kot kalau ambil gambar wedding tepi pantai dengan berlatarbelakangkan sunset..fuh..tapi aku memang selalu nampak orang photoshoot wedding punya di pantai ni dan aku akan melihat dengan sengihan yang melebar tengok pengantin tu lari2 di pantai heret gaun dia..fuh real tu..hihi..

jadi korang? amacam wedding idaman? siler bagitau aku okehh..

p/s : ini hanyalah angan-angan okeh..hahaha..

2 doakan nina naik pangkat :):

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

l0lly nak tema garden. n bunga ros merah wajib ada :-)

nina berkata...

yihaa..jangan lupa jemput tau..walau jauh bkn halangan..hihi..