Jumaat, 2 April 2010

tarek nafas lega ~

tarik napas hembus..tarik nafas hembus..fuhh..setelah beberapa minggu ni baru aku rasa aku da kembali hidup yang normal..emosi da stabil, hati pon seakan-akan da takda perasaan *(yo la tu nina..hihihi) memang sangat-sangat lega setelah aku berjaya menyiapkan semua assignment tuk semester ni. alhamdulillah. terasa hidup sungguh gembira dan bermakna..haha..aku memang rasa sangat lost ngan blog ni sebab lama tak update cerita..sangat sedih ok.

now aku mau cakap destinasi pelancongan aku kali ni. ni cerita semalam la. giler semangat aku semalam. walaupun flight jam 7 pagi tapi aku da bangun since jam 3 walaupon jarak rumah dan airport tu memang dekat. then dalam jam 5.30 kitaorang da gerak pi airport dan sampai dalam jam 6. memang sangat teruja dan nervous gitu. kepala memang pening2 sebab tak cukup tido.

naik flight jak aku da sengih memanjang. aku, mama ngan kak c-la of course la duduk sama2. belom sempat aku melayan perasaan tetiba flight da sampai la plak. sangat ramai pelancong okehh..ntah berapa orang jak yang macam kami.hihi.

sampai sandakan tunggu2 kejap then abang zul aka my brother in law pon sampai dengan dayana dan kami teros pulang ke rumah (kak tini tak ikot ambek sebab kena mengajar. huhu) dekat jak rumah ngan airport dan aku ngan dayana bermain2 sampai penat. haha..sebenarnya semalam la birthday dayana tapi memandangkan semalam bukan public holiday jadi kak tini celebrate hari ni la.

sepanjang hari semalam aku berehat di rumah jak. bila malam kami pegi rumah macik sedara abang ipar aku dan on da way pegi tu sempat gak la singgah servay. dan aku sangat teruja okehh..sangat2 berbeza servay dia ngan yang ada dekat kk. dan yang pasti, aku dapat comforter baru tuk kegunaan sendiri..hahaha..(abeslah nak bawa gi airport.haha)

dalam perjalanan tu juga kitaorang terjumpa satu banglo yang memang gempak giler dengan design ala2 disney..oh my God..aku sangat2 teruja wokeh tengok banglo tu dan saya bangga jadi anak Malaysia (haha..tetiba lak)

kat sandakan ni memang banyak tempat pelancongan la aku rasa sebab banyak hutan2 lagi dan ada pusat pemeliharaan orang utan yang dekat jak ngan rumah kak tini ni. dan bila sampai rumah malam tadi aku terus tidor tanpa sedar diri. isk..kurang sopan betul..

dan hari ni memang sambutan birthday dayana tu sungguh meriah. ramai anak jiran2 kak tini yang datang dan suasana memang sesak gak la sket. dan aku?? tak sempat pon nak salin baju shantek2 aku sebab busy tolong mama prepare makanan..sedih okehh..jadi aku tak la letak gambar dayana time birthday..eh ada gambar dayana time birthday tapi kat handphone..nanti la aku upload...hihi..

2 doakan nina naik pangkat :):

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

macam ne lah kan ghupe bangl0 tuh ?

nina berkata...

ala, aku tak sempat nak amek gambar..hihi..