Sabtu, 8 Januari 2011

internet lembab macam siput sedut.

salam~

time aku taip entri ni memang boring tahap gaban. suda la boring gila. tidak sabar mau tunggu cuti sempena tahun baru cina. tahu kenapa? sebab mau naik kapal lagi dan pulang ke kampung halaman. yeahhh..

kalau di kolej ni memang aku malas betul mau update blog dan facebook. mana tidak, internet ni lebih lembab dari semua siput sedut yang ada di muka bumi ni. tidak sabar mau pulang rumah dan menggunakan streamyx sepuas hati.

junior di kolej sekarang damm berlagak. tapi tu bukan semua la. segelintir jak. pelik betul. dorang memang senang untuk dikenali sebab kerek nak mampus. adoii..kenapalah korang kurang ajar sangat ni? tiap2 ari kami dengar komplain pasal kamu.

rasa macam mau nasihat jak budak2 junior especially sabahan. yang dak sarawak tak payahlah nak nasihat sebab dorang pon ada senior dorang sendiri. kita hidup di rantauan ni pandai2 la jaga diri. jangan la kerek semacam dan tak payah nak cari pasal sindir2 senior semua. dorang tu at least da lama jadi penghuni kolej dan da tahu asam garam kolej. lagipun dorang tak tegur kamu yang kamu2 sibuk2 cari gaduh ni kenapa?

demm ar. rasa macam mau ignore jak junior. baru seminggu mula kuliah dah tunjuk perangai kerek sampai ada senior yang cakap takmau bagi nota kat junior. *abeslah* tau tak nota senior tu penting? malas la nak peduli korang. hormat2 la orang yang lebih tua especially pensyarah.

apsal aku emosi lak ni? haha..terasa matang lak sekarang. oh tidak..budak 22 tahun memang emosi lebih ke? haha.okeh..bye..

5 doakan nina naik pangkat :):

AQuezyeZye berkata...

memang dah lumrah idup jadi student mcm ni...kena tabah hadapi smuanya..memang xdnafikan ada some of the junior skang ni memang dah naik kepala...maybe jugak faktor cara pemikiran dorg belum matang lg...so kita yg bgelar senior kena tunjuk ajar ckit ngan dorg...1 word for you tonight is "ndak bagus jugak tekampau bagus" lol

nina suhaina berkata...

Haha.ya,terima kasih sbb prihatin. Asalkan dorang bg kerjasama aktiviti course anggap jak la okeh. Haha..

iedchan berkata...

sabar la..junior memang begitu...biar la masa mengajar mereka...cewah...folo u..hehe

nina suhaina berkata...

hehe..tq follow. yeahh buat masa ni biar jak la dorang. malas da mau fikir. mo fokus final exam. huahua..

Encik Blogger berkata...

mmg... int selalu lembp